Przeskocz do opisu głównego

Usuwanie konta

Jeśli chcesz trwale usunąć swoje konto i wszystkie powiązane dane, możesz to zrobić w sekcji Ustawienia.

Proces usuwania​

  1. Przejdź do Ustawień firmy
  2. Przewiń na dół do sekcji Strefa zagrożenia
  3. Opcjonalnie wpisz komentarz z powodem usunięcia konta
  4. Wpisz frazę potwierdzającą: USUŃ KONTO
  5. Kliknij przycisk Usuń konto

Co zostanie usunięte​

Usunięcie konta powoduje trwałe usunięcie:

  • ✅ Wszystkich certyfikatów
  • ✅ Ustawień firmy
  • ✅ Zapisanych faktur (zsynchronizowanych)
  • ✅ Metadanych synchronizacji
  • ✅ Katalogu produktów
  • ✅ Listy ulubionych kontrahentów
  • ✅ Konta użytkownika (auth)
tip

Faktury wysłane do KSeF pozostają w systemie Ministerstwa Finansów — nie są usuwane.

Uwaga

Operacja jest nieodwracalna. Po usunięciu konta nie ma możliwości odzyskania danych.

Po usunięciu​

Po pomyślnym usunięciu konta zostaniesz automatycznie wylogowany. Możesz ponownie założyć konto, ale wcześniejsze dane nie zostaną przywrócone.